Zwerfafvalinzamelaars Ermelo-West

Zaterdag 20 maart is het Landelijke Opschoondag. Op die dag wordt er aandacht gevraagd voor zwerfafval vrije buurten en wijken. Een opgeruimde buurt ziet er verzorgd uit en daar worden bewoners blij van. Maar ook het milieu is er mee gediend. Plastic dat in het riool terecht komt is één van de redenen van de plastic soep die in de oceanen drijft.

In Ermelo-West is een groep vrijwilligers actief die het hele jaar zwerfafval in verzamelen. We hebben ze gevraagd wat hun motivatie is om het afval op te rapen.  Wies Konijnenberg: ‘Afval verzamelen is bijna net zo leuk als shoppen maar goedkoper en veel milieuvriendelijker.’  Kees Koops:  ‘Je krijgt leuke reactie bij het verzamelen, een mevrouw op een fiets roept  “Zo krijgen we toch een betere wereld!”’. Froukje Cornet: ‘Het opruimen van zwerfafval is heel makkelijk om even tussendoor te doen en lekker praktisch. Het geeft me een goed gevoel om bij te dragen aan een schone en groene omgeving.’ Ria Adam: ‘Als Christen probeer ik elke dag Gods schepping schoner achterlaten’. Yvonne Verhulsdonk: ‘Veel zwerfaval is heel slecht afbreekbaar en blijft tientallen jaren liggen. We kunnen dan wel denken ik heb het niet weggegooid, maar daardoor verslonzen we met z’n allen wel onze aardbol.’ Henk Smit:  ‘Ik erger me er aan dat er zwerfvuil rondslingert, dat zouden meer mensen moeten doen en meehelpen oprapen.’ Marina en Henk Attema: ‘Wij zorgen voor een schonere natuur, omdat we ook de volgende generatie, een schonere omgeving  gunnen. Als iedereen dat nou eens zou doen, dan geef je kinderen ook meteen een goed voorbeeld.’ Wil van der Hoest: ‘Als ik mijn ronde loop met de hond is het een kleine moeite om zwerfafval mee te nemen. Elke week een emmer vol.’

Veel bewoners doen tegenwoordig een ommetje, dat is goed voor je gezond. Nieuw is om er een afvalommetje van de maken. Op site www.supportervanschoon.nl kun je aangeven dat je een deel van je wijk voor je rekening neemt om afvalvrij te houden. Vele handen maken licht werk! Help je mee om Ermelo-West schoon te houden? Een afvalknijper is te leen, stuur een email naar info@ermelowest.nl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *