BewegenWekelijkse beweegactiviteiten voor groepen in Ermelo-West

  • Sporten Overdag op maandag om 09.00 uur. Locatie: Dindoa. Meer informatie via Paula Benders
    Actieve beweeggroep voor mensen met een redelijke conditie.
  • Bewegen op de stoel: Op maandag om 10:45 uur in De Vleugel. Inloop vanaf 10:00 uur. Kom gerust eens binnenlopen.
  • Gezond Bewegen op dinsdag om 11.00 uur. Locatie: Dindoa. Meer informatie via info@ermelowest.nl
    Deze beweeggroep is ook geschikt voor iemand die op oudere leeftijd start met bewegen.
  • Jeu de boules op de banen naast de Westerkerk: dinsdag om 10:00 uur (open deelname) en donderdag om 13:30 uur (organisatie Inloophuis De Parasol). Als de banen vrij zijn mag iedereen zelfstandig daar gebruik van maken.

Leefstijlloket

Bewegen is een onderdeel van een goede leefstijl. Het Gemeentelijk Sportbedrijf Interactie Ermelo heeft een special loket voor diverse onderwerpen die met leefstijl te maken. Voor meer informatie zie het Leefstijl Loket.


Wandelen

Wandelroutes door Ermelo-West

Route 1: Dwalen door de Vogelbuurt
Route 2: Dwalen door de Maat-West
Route 3: Dwalen door de Maat-Oost
Route 4: Vogelbuurt-wandeling – Deel 2


Voetballen

35+ voetbalKorfbal


Tafeltennis FC Horst

Informatie die we ontvangen hebben van Tafeltennis FC Horst, een activiteit op ongeveer 2 kilometer afstand van Ermelo-West:

Wij zijn een klein clubje enthousiaste tafeltennissers met voornamelijk senioren. Wij spelen op maandagavond van 19.00h tot 20.00h in de kantine van FC Horst aan de Buitenbrinkweg 70 te Ermelo. We spelen allemaal redelijk (allemaal min of meer gelijkwaardig spelniveau), maar beslist niet op topsportniveau.

Plezier in het spelen en de onderlinge sociale contacten zijn erg belangrijk binnen deze groep. We hebben drie speeltafels tot onze beschikking en voor spelmateriaal zoals balletjes, batjes en tafels wordt door de club gezorgd.

Na afloop drinken we meestal ter afsluiting van een gezellige speelavond een drankje aan de bar.

We hebben geen verenigingsstructuur met voorzitter, penningmeester en secretaris.De taken worden in onderling overleg geregeld.

Of de deelnemers vroeger op hoog of laag niveau hebben gespeeld en ongeacht de vraag of men op dit moment goed of minder goed speelt, iedereen heeft zich bij de club aangemeld omdat men affiniteit heeft met het tafeltennissen.

Vanuit die gedachte gaat de club er vanuit dat iedereen elke week een uurtje komt tafeltennissen. Enige stabiliteit is prettig. We streven er naar om elke week met drie tafels met volle bezetting te spelen. We mogen vanaf 18.45h in de kantine om de tafels klaar te zetten.

Na 20.00 ruimen we alles op en zetten de tafels van de kantine weer in de oorspronkelijke opstelling terug en praten we nog even na of drinken nog iets aan de bar.

John te Rietmolen is op dit moment woordvoerder en penningmeester.

Nadere inlichtingen via tafeltennisfchorst@terietmolen.nl.


Diversen

Elke woensdagmiddag is er in een Buurtspeeltuin een activiteit voor de jeugd zie: Beweegactiviteiten voor de jeugd