De natuur moet goed behandeld worden

Dominique, een meisje van 10 jaar dat in Ermelo-West woont, stuurde onderstaande tekst naar de Wijkvereniging. Het is super mooi dat ze door het opruimen van het afval, dat een ander weggooit, meehelpt de natuur te beschermen! Dominique, Bedankt!

Plastic tasjes, lege flesjes, lege blikjes cola of fris, verpakkingen van snoep en nog veel meer troep.
Het wordt op straat gegooid alsof het de gewoonste zaak is. Op iedere plek waar ik loop ligt afval!
Op mijn schoolplein lagen er zelfs drugs! En het hele voetbalveld lag vol met sigaretten!
Afval is schadelijk voor de aarde en zee, in de zee komt ook steeds meer afval terecht.
Nu ongeveer achtmiljoen ton plastic afval per dag! Dieren stikken erin en gaan eraan dood, en dan ligt er dode vis op uw bord waar misschien wel plastic in zit. Nou, lekker dan, vis met plastic. Is dat wat u wilt? Afval in de natuur is dus heel erg schadelijk voor de natuur zelf, maar ook voor ons, en de dieren! Voor iedereen: als u iets uit uw zak laat vallen, denk dan niet: Ach joh, kan wel blijven liggen. Nee! Dat denken heel veel mensen dan en zo raakt die hele wereld toch vol met afval. In bossen, op de hei en op nog veel meer plekken zie je het. Neem bijvoorbeeld de speeltuin die voor mijn huis staat: Het Kwetternest. Hartstikke leuke speeltuin. Mooie plek, vrije plek en je kunt er heerlijk spelen. Maar als ik verstoppertje speel of zo, dan zie ik in de struiken plastic, in het zand of in een houten huisje. Als u wilt dat kinderen normaal kunnen spelen in een schone speeltuin en dieren fijn kunnen leven zonder te stikken in afval, ruim dan nu uw eigen troep op of/en ga met een afvalgrijper op pad en ruim al het afval op dat je tegenkomt! #Samenstaanwesterk.

Ik ga elke week een keer met mijn grijper op pad, zo word de natuur toch een stuk schoner en dat is wat we willen!

2 reacties

  1. Heel goede actie,

    In de straat waar ik woon lag al een paar weken ook wat zwerfvuil. Buurman mopperde. Ik sprak er met hem over, en zei hem dat ik het dan maar zelf zou gaan opruimen. Maar dat duurde even, steeds een beetje uitstellen.

    Gelukkig was daar een mooie dag met een zonnetje. Ik pakte de vuilnisbak een paar handschoenen en een hark. Zo liep ik langs de bosjes en plukte daar de papiertjes, dozen en andere troep en gooide het in de bak. Kwartiertje werk en de straat was weer een stuk schoner.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *