Denk mee over een verkeersveilig Ermelo-West

De publiciteit over de verkeersonveiligheid bij de Bernhardschool kan bijna niemand ontgaan zijn. Er zijn ook andere straten in Ermelo-West waar bewoners zich zorgen maken over de verkeersveiligheid. Kinderen moeten veilig over straat kunnen, ouderen moeten op hun tempo kunnen oversteken en de wegen in Ermelo-West zijn geen racebaan voor auto’s en scooters. Er hebben een paar wijkbewoners zich gemeld om in 2022 hiermee aan de slag te willen gaan. Ze zoeken nog een paar medewijkbewoners om hen daar te helpen. 
Spreekt jou het onderwerp verkeersveiligheid in Ermelo-West ook aan, stuur dan een email naar info@ermelowest.nl.

4 reacties

 1. Inventarisatie verkeersveilligheid Ermelo-West
  reactie op het het kaartje over onveilige locaties
  1. Uitrit Tuinfluiterstraat op Arendlaan:onoverzichtelijk voor autoverkeer uit Tuinfluiterstraat. Je moet achterom kijken om fietsers die uit richting Westerkerk komen te kunnen zien. Met name voor mensen die nieuw /onbekend zijn. Eenmaal bekend met de situatie kan je anticiperend van te voren de fietsers zien aankomen. Oplossing: bord met aanduiding fietsers uit 2 richtingen.
  Zelfde uitrit is ook te smal voor uit- en inrijdend autoverkeer, omdat vanuit de Tuinfluiter je een flinke bocht moet nemen om rechtsaf te kunnen slaan op de Arendlaan, zonder met je band de stoeprand te raken. Oplossing: stoeprand verlagen of verwijderen.
  2. nieuwe rotonde bij Westerkerk. voetgangers die vanuit Tuinfluiterstraat rechtdoor willen lopen om dan veilig links te kunnen lopen (opdat je de aankomende fietsers kunt zien aankomen!) op het fietspad langs Telgterweg, moeten hier ook schuin achterom kijken om fietsers van rechts te zien aankomen. Dus niet overzichtelijk. Oplossing: ook een bord?

  1. Bedankt voor uw input. Hij is toegevoegd aan de lijst van reacties. In maart wordt er een analyse gemaakt van alle reacties en maakt de werkgroep een plan van aanpak.

 2. Verkeersveiligheid:
  Regio Specht-, Kievit-, Duif-, Leeuwerikstraat:
  – te hard rijden
  – erg onoverzichtelijke buurt m.n. door veel dicht op elkaar geparkeerde auto’s
  – onveilig voor alle mensen maar vnl. voor kinderen
  – wel eens een ongeval maar men kan er op wachten.
  – Evt. maatregelen: markeringen 30 km op de kruispunten, vertragende maatregelen, handhaving.

  1. Beste wijkbewoner,

   Bedankt voor het doen van deze melding. We voegen hem toe aan de inmiddels lange lijst met meldingen.

   Met vriendelijke groeten,
   Ad de Kort

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *