Energiecoach Ruud de Jong

Ik ben Ruud de Jong, heb 11 jaar in wijk west gewoond – in het gebied van de Wijk van de Toekomst zelfs – en woon sinds 20 jaar in Ermelo-Oost. Sinds ik 3 jaar geleden gestopt ben met betaald werken heb ik me helemaal gericht op Ermelo, en heb me gestort op het thema Duurzaamheid.  Vanuit de werkgroep Duurzaamheid van het Natuur- en Milieu Platform Ermelo heb ik met anderen allerlei activiteiten georganiseerd op het gebied van duurzaamheid. Veel op en/of met scholen. Toen er gezocht werd naar energiecoaches heb ik me meteen aangemeld. Inmiddels heb ik diverse gesprekken gehad door heel Ermelo heen. De ene keer was de CO2-meter de aanleiding, de andere keer de warmtebeeldcamera. Of men wilde graag weten hoe men in de eigen situatie het verduurzamen van het huis het beste kon aanpakken.
Ik kijk naar diverse aspecten. Bij voorbeeld naar de ventilatie, de CV (afstelling watertemperatuur), isolatie van ramen, vloer, muren. Maar ook naar hoe men in het huis leeft: kunnen er radiatoren uitgezet worden zonder comfortverlies, hoe lang wordt er gedoucht, kan de bank voor de radiator ook verplaatst worden? En dan zijn er natuurlijk ook nog de simpele oplossingen als folie achter of ventilatortjes onder de radiator.
Heeft u vragen of twijfels over hoe uw huis te verduurzamen (c.q. van het aardgas af te krijgen) dan kunt u dus ook bij mij terecht: r.dejong@coach.veluweduurzaam.nl of 06-129 29 834.