Gezond Tussend’ooren

Door Interactie Ermelo-JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) wordt van 24 januari t/m 20 februari 2022 een gezondheidscampagne gehouden die we graag ondersteunen.

‘Ik heb trek, mag ik iets lekkers?’, iedere ouder kent wel deze vraag. 
We eten allemaal naast onze hoofdmaaltijden één of meerdere tussendoortjes per dag. De ene keer is het een stuk fruit, de volgende keer kan dit een koekje of handje met nootjes zijn. Maar wat geef je nu eigenlijk aan je kind van 2-4 jaar oud? Kies je voor die aantrekkelijke zak met koekjes van zijn favoriete stripfiguur of wordt het toch een appel? Voor veel mensen een lastige keuze. Je wil het graag goed doen, maar weet niet altijd hoe dit moet en dan word je ook nog eens verleidt tot het aankopen van minder gezondere producten.

Met de campagne Gezond Tussend’ooren wil JOGG (Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst) ouders van 2 tot 4-jarigen helpen om bewust en actief te kiezen voor gezonde(re) tussendoortjes. Maar welk tussendoortje geef je tussen de maaltijden door en hoeveel? Dit blijken veel ouders lastig te vinden.

We willen met zoveel mogelijk supermarkten, kinderdagverblijven en consultatiebureaus in de regio Noord-Veluwe het belang van gezonde(re) tussendoortjes laten zien! In samenwerking met meerdere organisaties werken we zo aan een gezonde omgeving voor onze opgroeiende jeugd. Kinderen en ouders krijgen op verschillende locaties boodschappenlijstjes mee waar handige en leuke weetjes over tussendoortjes op staan. Bij de deelnemende supermarkten (o.a. Plus Leeuwerikstraat) hangen bijvoorbeeld posters en kaartjes aan het schap zodat je makkelijk kan zien wat de “gezondere” keuze uit het hele schap is. Zo kunnen kinderdagverblijven met knutselwerkjes aan de slag en worden ouders op het consultatiebureau, CJG geïnformeerd over gezond eetgedrag.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *