Hulp

In Ermelo zijn een groot aantal organisaties waar je met hulpvragen terecht kunt.


Spreekuren in Ermelo-West

Infopunt Ermelo-West

In Ermelo-West is een Informatieteam dat bestaat uit een groot aantal vrijwilligers. Hun motto is ‘Het jammer wanneer je met een vraag blijft zitten waar een oplossing voor is’. Heb je een vraag stuur hem dan naar info@ermelowest.nl en we gaan kijken wie het voor je kan oplossen. Geen vraag is het team te gek. Laat van horen!


Sociale vragen

Sociaal Team

Voor al je vragen over hulp en ondersteuning kun je terecht bij het Sociaal Team. Je kunt hierbij denken aan vragen op het gebied van wonen, verzorging & verpleging, werk & inkomen, sociale contacten & vrije tijd en vervoer. Het Sociaal Team biedt informatie, advies en kortdurende ondersteuning aan alle inwoners van Ermelo vanaf 18 jaar. Samen met jou kijken ze wat je vraag is en wat je nodig hebt om zelf weer verder te kunnen. 

Wil je iemand van het Sociaal Team spreken of bellen? 

Elke werkdagen is het Sociaal Team telefonische bereikbaar op 0341 – 20 43 20 ook kun je binnenlopen bij één van de spreekuren aan de Dr. van Dalelaan 12, Ermelo.

Zie voor openingstijden en andere algemene informatie:  www.sociaalteamermelo.nl.


Welzijn Ermelo

Iedereen loopt in zijn leven tegen problemen aan. Je wilt ‘eigen baas blijven’ over je leven en zo lang mogelijk zelfstandig zijn. Soms lukt dit niet helemaal en kun je geen of onvoldoende beroep doen op iemand in je omgeving. Je kunt een beroep doen op sociaal werkers van Welzijn Ermelo om je situatie te bespreken of ondersteuning te vragen. Verder zijn er maatschappelijk werkers, een ouderenadviseur, jongerenwerkers en adviseurs op het gebied van administratie en financiën werkzaam.

Welzijn Ermelo is telefonisch bereikbaar via 0341-56 70 00 op werkdagen of je kunt binnenlopen bij één van de spreekuren aan de IJsbaanweg of Raadhuisplein. 

Voor meer informatie, waaronder de openingstijden, zie: www.welzijnermelo.nl.


Digitale overheid

Veel contact met de overheid is tegenwoordig digitaal. Heb je moeite om met de sites van de overheid werken, dan kun je hulp krijgen van medewerkers van de bibliotheek Noordwest-Veluwe die in het gemeentehuis is gevestigd. Zie de informatie op Informatiepunt Digitale Overheid bibliotheeknoordwestveluwe.nl.


Daginvulling

Heb je geen idee hoe je de dag door moet komen? Misschien vind je het leuk om mee te doen aan één van de activiteiten die door organisaties als Welzijn Ermelo en Inloophuis De Parasol worden georganiseerd. Zie ook de themapagina ‘Activiteiten’ van onze site.


Financiële zorgen

Zijn er financiële zorgen of heb je problemen met je administratie. Neem dan eens contact op met het Financieel Café.

Zie de site Financieel Café voor de bereikbaarheid per e-mail, telefoonnummer en Whatsapp.


Een andere instantie die helpt met schulden is SchuldHulpMaatje Ermelo. Meer informatie op: SchulpHulpMaatje


Mobiliteitszorgen

Is het vervoer een probleem en je kunt geen beroep doen op familie en kennissenkring, dan zijn er nog andere mogelijkheden. Indien je chronische gezondheidsproblemen hebt neem dan contact op met het WMO-loket van de Gemeente Ermelo, misschien kom je in aanmerking voor een regeling. Telefonisch naar 0341-567321 of door te mailen naar wmo@ermelo.nl. (Ma – Vr: 8.30 – 12.30 uur).
Een andere mogelijkheid is ANWB AutoMaatje van Welzijn Ermelo.


Technische hulp

Is er er iets stuk aan een elektrische apparaten, fietsen, computers, laptops, lampen, speelgoed, kleding, meubels, enzovoort, dan is dat heel vervelend. Misschien kan het nog gemaakt worden. Tijdens het Repair Café, dat elke 2e en 4e dinsdag van de maand van 09.30 tot 12.00 uur in de kringloopwinkel aan de Herderlaan 12 plaatsvindt, draait alles om repareren. Verschillende vaklieden en bekwame vrijwilligers staan klaar om de klanten en bezoekers gratis te helpen bij alle mogelijke reparaties.

Computer problemen? Leg je vraag voor aan de Computer Hulpdienst. Voor een afspraak bel met 0341- 567 000.


Gezondheidsproblemen

Voor vragen op het gebied van gezondheid, zie onze pagina Zorg.


In en om het huis

Is het in de loop van de jaren in en om het huis behoorlijk uit de hand gelopen. Onder speciale voorwaarden kan een beroep worden gedaan op Stichting Present Ermelo. Zie hun site voor meer informatie.