Hulp

In Ermelo zijn een groot aantal organisaties waar je met hulpvragen terecht kunt.


Sociale vragen


Sociaal Team

Voor al je vragen over hulp en ondersteuning kun je terecht bij het Sociaal Team. Je kunt hierbij denken aan vragen op het gebied van wonen, verzorging & verpleging, werk & inkomen, sociale contacten & vrije tijd en vervoer. Het Sociaal Team biedt informatie, advies en kortdurende ondersteuning aan alle inwoners van Ermelo vanaf 18 jaar. Samen met jou kijken ze wat je vraag is en wat je nodig hebt om zelf weer verder te kunnen. 

Wil je iemand van het Sociaal Team spreken of bellen? 

Je kunt op werkdagen tussen 9:00-15:00 uur telefonisch contact opnemen met het Sociaal Team (0341 – 20 43 20) of binnenlopen bij één van de spreekuren aan de Dr. van Dalelaan 12, Ermelo.

Voor meer informatie hierover en andere algemene informatie zie:  www.sociaalteamermelo.nl.

Welzijn Ermelo

Iedereen loopt in zijn leven tegen problemen aan. Je wilt ‘eigen baas blijven’ over je leven en zo lang mogelijk zelfstandig zijn. Soms lukt dit niet helemaal en kun je geen of onvoldoende beroep doen op iemand in je omgeving. Je kunt een beroep doen op sociaal werkers van Welzijn Ermelo om je situatie te bespreken of ondersteuning te vragen. Verder zijn er maatschappelijk werkers, een ouderenadviseur, jongerenwerkers en adviseurs op het gebied van administratie en financiën werkzaam.

Welzijn Ermelo is telefonisch bereikbaar via 0341-56 70 00 van maandag t/m vrijdag 9:00 – 12:00u of je kunt binnenlopen bij één van de spreekuren aan de IJsbaanweg of Raadhuisplein. 

Voor meer informatie over Welzijn Ermelo: www.welzijnermelo.nl.


Daginvulling


Heb je geen idee hoe je de dag door moet komen? Misschien vind je het leuk om mee te doen aan één van de activiteiten die door organisaties als Welzijn Ermelo en Inloophuis De Parasol worden georganiseerd. Zie ook de themapagina ‘Activiteiten’ van onze site.


Financiële zorgen


Zijn er financiële zorgen of heb je problemen met je administratie. Neem dan eens contact op met het Financieel Café.

Tijdens de openingstijden is het Financieel Café per e-mail, telefoonnummer en Whatsapp bereikbaar!

Maandagavond van 18:30 tot 20:00 uur
Donderdagochtend van 10:00 tot 12:00 uur
E-mail: financieelcafe@vw.welzijnermelo.nl
Telefoon & Whatsapp: 06 8201 9703

Een andere instantie die helpt met schulden is SchuldHulpMaatje Ermelo. Meer informatie op: SchulpHulpMaatje


Mobiliteitszorgen


Is het vervoer een probleem en je kunt geen beroep doen op familie en kennissenkring, dan zijn er nog andere mogelijkheden. Indien je chronische gezondheidsproblemen hebt neem dan contact op met het WMO-loket van de Gemeente Ermelo, misschien kom je in aanmerking voor een regeling. Telefonisch naar 0341-567321 of door te mailen naar wmo@ermelo.nl. (Ma – Vr: 8.30 – 12.30 uur).
Een andere mogelijkheid is ANWB AutoMaatje van Welzijn Ermelo.


Technische hulp


Is er er iets stuk aan een elektrische apparaten, fietsen, computers, laptops, lampen, speelgoed, kleding, meubels, enzovoort, dan is dat heel vervelend. Misschien kan het nog gemaakt worden. Vrijwilligers van het repair café kunnen je misschien helpen. De dagen waarop je bij het Repair café terecht kunt zijn op te vragen via 0341-567 000.

Computer problemen? Leg je vraag voor aan de Computer Hulpdienst. Voor een afspraak bel met 0341- 567 000.


Gezondheidsproblemen


Voor vragen op het gebied van gezondheid, zie onze pagina Zorg.


In en om het huis


Is het in de loop van de jaren in en om het huis behoorlijk uit de hand gelopen. Onder speciale voorwaarden kan een beroep worden gedaan op Stichting Present Ermelo. Zie hun site voor meer informatie.