Jong West

Voor de basisschooljeugd heeft Ermelo-West heeft maar liefst drie basisscholen. Voor het voortgezet onderwijs moet de jeugd het spoor over naar Groevenbeek College. Over de hele wijk verspreid zijn diverse Buurtspeeltuinen, waaronder Het Kwetternest bij de Zwaluwstraat en aan de Lange Haeg/Rookland en bij de Nachtegaal.
In de Westerkerk worden op diverse avonden jeugdclubs gehouden, zie de agenda.
Gesport kan er worden bij Dindoa en EFC’58. Scoutingclub Alexandergroep heeft haar terrein aan de rand van de wijk bij Watervalweg.


Scholen


Voor meer informatie over de scholen, klik op onderstaande plaatjes.


Scouting


Elke zaterdagochtend is het voor de jeugd een feest om naar Scouting Alexandergroep te gaan. Voor diverse leeftijdsgroepen zijn er activiteiten.


Kerkelijk jeugwerk


In de Westerkerk zijn er door de weeks diverse jeugdclubs. Per leeftijdsgroep zijn er op verschillende avonden activiteiten, zie Westerkerk-Jeugdwerk


Opvoeding


CJG – Centrum voor Jeugd en Gezin 

Het Centrum voor Jeugd en Gezin kan je helpen bij vragen over opvoeding en ontwikkeling van kinderen. Met zowel grote als kleine vragen kun je bij ze terecht.  Bijvoorbeeld over zwangerschap, gezond eten of pesten. Ze bieden ook cursussen aan over kinderen, jongeren en opgroeien. Op de site van het CJG vindt je al heel veel praktische tips die je al op weg kunnen helpen. Lukt dat niet? Neem dan contact met ze op.  Je kunt het CJG bellen op 0341 – 799 909. Ook zijn er spreekuren aan de Dr. van Dalelaan te Ermelo.
Informatiefilmpje Centrum voor Jeugd en Gezin


Gezondheid


Zie de Informatiepagina over Bewegen met ideeën voor jongeren om in Ermelo-West te bewegen.