Klompenpad Het Pelserpad

Het klompenpad het Pelserpad bestaat in 2021 10 jaar! Het pad was één van de eerste klompenpaden in Gelderland en al heel veel wandelaars hebben er van mogen genieten. Op de website van het pad: Pelserpad – klompenpaden.nl staat een gastenboek en hieruit blijkt dat wandelaars zeer tevreden zijn met de route. Wandelaar Martin noemt het bijvoorbeeld een prachtig pad, dat uitblinkt vanwege de talloze stukken over particuliere gronden, toverachtige bruggetjes en toegangshekjes, boerenlanschappen en bossen. Dit is ook precies de doelstelling van de klompenpaden: (nieuwe) toegankelijkheid creëren over grotendeels boerenland, waardoor het landschap optimaal beleefd en gewaardeerd wordt. Ook het stimuleren van de lokale economie hoort hierbij. Rondom Horst en Telgt zijn veel bedrijven die meeprofiteren van de komst van de wandelaars.

Een klompenpad is dus een wandelroute die zo veel mogelijk over onverharde, cultuurhistorische paden en boerenland loopt. De route van het Pelserpad voert zoals gezegd ten dele over particuliere gronden. Dat wil concreet zeggen dat particuliere grondeigenaren veelal agrariërs maar ook stichting ’s-Heerenloo, Waterschap Vallei en Veluwe en landgoedeigenaren onder voorwaarden hun terreinen openstellen ten behoeve van wandelaars. Over deze voorwaarden willen wij u graag nader informeren:

  • Voorwaarden worden gesteld aan toegankelijkheid voor honden. Op de particuliere delen van het Klompenpad worden geen honden toegelaten ook niet als deze aangelijnd zijn. Dit is steeds ter plaatse duidelijk aangegeven
  • En tweede voorwaarde betreft dat alleen voetgangers van het Klompenpad van de opengestelde privé gronden gebruik mogen maken. Fietsers, bromfietsers en ruiters zijn hier niet toegestaan.
  • Daarnaast is de openstelling beperkt tot de periode van zonsopgang tot zonsondergang.

Vraag aan u als gebruiker is om deze voorwaarden te respecteren. Als we dit met z’n allen doen zullen de meewerkende grondeigenaren hun gronden blijven openstellen. Het is feitelijk een voorrecht om over de gronden van anderen te mogen lopen en daarmee nog meer te kunnen genieten van het mooie buitengebied van de gemeente Ermelo.

Het Pelserpad wordt beheerd door een lokale groep vrijwilligers met als coördinator Lourens de Wolf, zelf inwoner van Ermelo-West. Als u vragen heeft over het pad kunt u bij hem terecht of contact opnemen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland www.landschapsbeheergelderland.nl.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *