Onderhoud van de buitenomgeving

Van een aantal wijkbewoners kregen we de afgelopen maand de vraag hoe het precies zit met het onderhoud van het openbaar groen. Een begrijpelijke vraag in verband met het groeizame voorjaar waardoor de hagen hoger lijken dan andere jaren. Om een antwoord te krijgen op deze vraag hebben we contact opgenomen met Jan Walma van het Wijkserviceteam van de Gemeente Ermelo. Hij heeft uitgelegd hoe het zit met het onderhoud.

Hagen

Wanneer op kruisingen door de hoogte van de hagen de verkeersveiligheid in gevaar komt dan worden op de gevaarlijke plaatsen de hagen vervroegd gesnoeid. Het streven is te knippen  na de langste dag omdat de hergroei dan minder sterk is. Dit jaar was door de vele neerslag een heel sterke groei en omdat  de machine voor het knippen al lang van tevoren ingepland wordt , daardoor moesten er dit jaar al eerder wat zichthoeken handmatig vrijgemaakt worden. Helaas is er niet altijd evenveel begrip voor dat er niet even snel geschakeld kan worden door een machine eerder te laten kome. Die heeft ook zijn planning en dat staat al maanden vast. Ook is het zo dat hagen verkeersgeleidend zijn, als je even moet stoppen om links en rechts te kijken en daarna rustig op te rijden dat is eigenlijk de normaalste zaak van de wereld . 

Onkruid op de stoepen en wegranden

De gemeente verwijderd onkruid alleen op een biologisch verantwoorde wijze. Het verwijderen van onkruid op de stoep is uitbesteed aan Van der Haar uit Ede. Deze mannen werken volgens een beeld bestek, dat wil zeggen dat de bestrating een bepaalde onkruidbedekking mag hebben, terwijl er nog aan het beeld voldaan wordt 

Het kan dus voorkomen dat bij u op de stoep een pluk onkruid staat en dat het geheel toch aan het beeld voldoet volgens het bestek . Dit wordt gecontroleerd door middel van maandelijkse schouw . 

Plantsoenen

De plantsoenen worden onderhouden door de Gresbo en dit gaat ook volgens beeldbestek. Hierop wordt door een extern bureau toezicht gehouden door middel van maandelijkse metingen. Bij niet voldoen aan  de metingen op de schouwpunten kunnen boetes worden opgelegd . 

Melden bij de gemeente

Wil je een melding doen over de buitenomgeving dat kan via de website van de Gemeente Ermelo of telefonisch op (0341) 56 73 21.

2 reacties

  1. Stoepen/trottoirs…kan me niet heugen hier ooit een schouw te hebben meegemaakt in de 35 jaar dat ik hier woon. De trottoirs aan de jasmijnweg zijn heel slecht begaanbaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *