Samen lezen

Hou je van mooie teksten en verhalen?
Kom dan ‘samen lezen’ in De Vleugel!

Start ‘Samenleesgroep’: donderdagmiddag 3 oktober 2024
Tijd: 14:00 – 15:00 uur.

In oktober gaat in De Vleugel een ‘Samenlees-groep’ van start!

Het is de bedoeling dat het een laagdrempelige, gezellige activiteit wordt, waaraan iedereen  mee kan doen. Voorbereiding is niet nodig, wij zorgen per keer voor aansprekende teksten.

Wat kun je verwachten?

We lezen pakkende fragmenten uit romans en verhalen en vaak ook grappige of rake gedichten. Soms gaan ze over grote thema’s zoals liefde, geluk en verdriet.  Soms over ‘kleinere onderwerpen’ zoals vakantie, feestdagen, wandelplezier en lentegevoel. Het zijn toegankelijke teksten uit de wereldliteratuur, die aansluiten bij persoonlijke verhalen of herinneringen. Stof om over na te denken, met elkaar in gesprek te gaan en ervaringen uit te wisselen!

Per bijeenkomst een nieuw thema!

Elke bijeenkomst bevat een eigen thema, zodat je per keer kunt meedoen. Natuurlijk is het leuk als er langzamerhand een groep ontstaat, maar eerst een keertje vrijblijvend meedoen is prima!  

Het is de bedoeling dat de Samenlees-groep’ om de week bij elkaar komt op de donderdagmiddag.

De Culturele Apotheek

De teksten worden geselecteerd  door ‘De Culturele Apotheek’. Dit is een landelijke organisatie die lokale Samenleesgroepen ondersteunt en per leessessie een set teksten samenstelt. De ‘Culturele Apotheek’ zorgt ook voor de begeleiding van de  leesbegeleiders. 

We kunnen van ‘De Culturele Apotheek gebruik maken, omdat de Wijkvereniging subsidie heeft aangevraagd èn ontvangen bij de Stichting Sluyterman van Loo. Superfijn natuurlijk!

Voor meer informatie over de Culturele Apotheek: www.cultureleapotheek.nl

Oproep: Vrijwilliger voor de Samenleesgroep!

Voor de begeleiding van deze Samenleesgroep zijn we op nog zoek naar een enthousiaste vrijwilliger!

Het is belangrijk dat je zèlf plezier in lezen hebt en het leuk vind om een groep te begeleiden. Daarnaast is het fijn als je op donderdagmiddag beschikbaar bent en bereid bent om een korte scholing te volgen bij de Culturele Apotheek.

Maar vooral: dat je er zin in hebt om van dit leuke initiatief een succes te maken!

Aanmelden als deelnemer of vrijwilliger:

Henriëtte van Gils (ook leesbegeleider)

M: 06 27 898 212

E: henriettevangils1@hotmail.com

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *