Spelavond met Dungeons en Dragons

Dungeons & Dragons is een avontuurlijk fantasy rollenspel voor jong en oud waarin je het samen met een team (3-6 spelers) jouw zwaard, boog, of magie inzet tegen goblins, of ander gespuis.

Het is een avondvullend programma van ca. 4 uur waarin samenwerken, creatief problemen oplossen, avonturieren, en monsters centraal staan. We houden hierbij wel graag enigszins luchtig, en houden rekening met evt. jonge leeftijden, angsten en fobieën.

Het spel wordt voorgezeten door een “Dungeon Master” die de regels toepast, de situatie beschrijft, en de tegenstanders speelt. Deze Dungeon Master is neutraal, maar geeft het team soms een steuntje in de rug. Er is geen bord om op te spelen, de enige voorwerpen zijn dobbelstenen, pen en papier.

Je maakt vooraf een karakter (magiër, dief, vechter, of een van de andere beschikbare klassen) waarbij je bedenkt en beschrijft wat voor een type persoon dit is, of je kiest een van de reeds voorgeschreven karakters. Ook neem je voorafgaand aan de avond de basis van de spelregels door, neem hier ca. 30 minuten voor. De spelregels zijn in het engels. Het helpt op de avond zelf als je al iets weet over de regels, maar het is niet erg als je hier niet helemaal (of helemaal niet) uitkomt, op de avond zelf gaan we door de belangrijkste regels heen, en de rest zullen gaandeweg de avond vordert ook duidelijker worden.

Tenzij alle deelnemers zich voldoende thuis voelen in engels, spelen we dit spel in het nederlands.

De spelavond is op woensdag 12 april 2023 en begint om 19:30 uur.

Geef je op via info@ermelowest.nl om alvast de spelregels te ontvangen. Er is niks mis met bestaande karakters, maar het kan leuk zijn om je eigen karakter te maken, maar dit kan ook vrij bewerkelijk zijn. Naast de spelregels zijn er op het internet allerhande hulpmiddelen te vinden die je hierbij helpen. Maak je je eigen karakter, dan moet deze van level 2 zijn, en deze ontvang ik dan graag voorafgaand ter controle en evt. ter inspiratie voor verwerking in het avontuur van deze avond.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *