Veilig oversteken

Veilig de Telgterweg oversteken – de straat is van ons allemaal!

Welkom! Wat fijn dat je een kijkje neemt op deze pagina. Hier zullen in februari de resultaten worden gepubliceerd van ons onderzoekje.

Maar wie zijn wij eigenlijk?

Wij zijn een groep buurtbewoners en ouders in Ermelo-West. Samen met de Bernhardschool willen we de oversteek van de Telgterweg veiliger maken. Wij ervaren dat onze kinderen én buurtbewoners de Telgterweg niet veilig kunnen oversteken. Zo rijden er dagelijks automobilisten door rood, negeren het zebrapad of rijden veel te hard. Dat moet anders! We willen graag wat aan de situatie veranderen, in samenwerking met de gemeente Ermelo.

Om ons standpunt te onderbouwen, is het belangrijk dat we zoveel mogelijk ervaringen verzamelen. Daarom hebben we een korte vragenlijst gemaakt. Bij diverse oversteekpunten langs de Telgterweg, zoals het stoplicht en het zebrapad, hangt een QR code die verwijst naar de vragenlijst.

Steek jij de Telgterweg wel eens over?

Maak je wel eens iets mee dat niet veilig is? Vul de vragenlijst dan in en help mee aan een veiliger oversteek:  https://forms.gle/VPYgAts2fTiDAQ7y9

In februari hopen wij op deze pagina de eerste resultaten van de vragenlijst met jullie te delen.

Wil je meer over onze actie weten? Lees dan verder.

Wat is ons doel?

We willen graag dat alle fietsers, voetgangers en schoolkinderen de Telgterweg veilig kunnen oversteken en meer ruimte krijgen als verkeersdeelnemer. Hiervoor is een aanpassing van de situatie nodig, op diverse plekken vanaf Veldwijkerweg tot Leeuwerikstraat. We zoeken een zo breed mogelijk draagvlak in de wijk en bij ouders van school, zodat dat het een plan wordt van ons allemaal.

Wat hebben we gedaan?

We hebben alle onveilige situaties gemeld via de website van de gemeente Ermelo. Vervolgens hebben we contact gehad met een ambtenaar en wethouder van de gemeente. Ook hebben we contact gehad met diverse politieke partijen. Hierna zijn er raadvragen gesteld over de verkeersveiligheid de Bernhardschool. In januari wordt het thema verkeer weer in de raad besproken. De mobiliteitsvisie voor heel Ermelo wordt dan vastgesteld. De gemeente (wethouder) wil hierna verder kijken naar de situatie rondom de Telgterweg.

Diverse kranten, en regionale tv zenders hebben aandacht aan onze actie besteed:

Het bericht maakte ook heel wat los op Facebook: https://www.facebook.com/Ermelo-van-Nu-681374705341658

Daarnaast zijn we in gesprek gegaan met buurtbewoners die dicht aan de Telgterweg wonen. We hebben een vragenlijst gemaakt om informatie te verzamelen, deze enquête is te vinden bij de diverse oversteek plekken op de Telgterweg en wordt gedeeld in diverse app groepen in de wijk Ermelo-West.

Wat gaan we nog doen?

In januari komt er een verkeerskundige kijken van Veilig Verkeer Nederland. Deze kan ons verkeerstechnisch advies geven over de situatie. Vervolgens willen we weer in gesprek met de gemeente over mogelijke aanpassingen. We komen maandelijks samen om te kijken wat we bereikt hebben en wat de volgende stappen zullen zijn.

Hoe kan jij helpen?

Allereerst door de vragenlijst in te vullen. Wij horen graag van onze buurtbewoners, andere

ouders en kinderen wat hun ervaringen zijn bij het oversteken van de Telgterweg.

Daarnaast kun je je gegevens achterlaten bij de vragenlijst, zodat wij je op de hoogte

kunnen houden. Wil je meehelpen? Dan kun je ook mailen naar veilignaarschoolinermelo@gmail.com  

Bedankt!