Veilig oversteken

Veilig de Telgterweg oversteken – de straat is van ons allemaal!

Welkom! Wat fijn dat je een kijkje neemt op deze pagina.

Van 9 t/m 30 januari 2022 hebben wij, een groepje bezorgde wijkbewoners, onderzoek gedaan naar het oversteken van de Telgterweg. We hebben mensen opgeroepen een vragenlijst in te vullen, via QR codes bij de oversteekpunten, in de PLUS, via whatsapp groepen en de nieuwsbrief van de wijkvereniging. Misschien heb jij wel meegedaan? Bedankt voor je betrokkenheid! Onderaan deze pagina vind je de resultaten van ons onderzoek.

Maar wie zijn wij eigenlijk?

Wij zijn een groep buurtbewoners en ouders in Ermelo-West. Samen met de Bernhardschool willen we de oversteek van de Telgterweg veiliger maken. Wij ervaren dat onze kinderen én buurtbewoners de Telgterweg niet veilig kunnen oversteken. Zo rijden er dagelijks automobilisten door rood, negeren het zebrapad of rijden veel te hard. Dat moet anders! We willen graag wat aan de situatie veranderen, in samenwerking met de gemeente Ermelo.

Wat hebben we gedaan?

We hebben advies gevraagd aan Veilig Verkeer Nederland (www.vvn.nl) en aan MENSenSTRAAT (www.mensenstraat.nl). We hebben contact gezocht met de wethouder en we hebben ingesproken bij de gemeenteraad. Ook hebben diverse media aandacht aan het onderwerp besteed:

We hebben omwonenden gesproken en de leerlingenraad van de Bernhardschool heeft nagedacht over oplossingen. En tot slot hebben we een onderzoek gedaan in de wijk.

Waarom een onderzoek in de wijk?

Om ons standpunt te onderbouwen, willen we zoveel mogelijk ervaringen verzamelen en namens zoveel mogelijk mensen spreken. Daarom hebben we alle wijkgenoten die ook vaak de Telgterweg oversteken, opgeroepen om mee te doen met ons onderzoek. De resultaten van het onderzoek vindt je hieronder. We nemen de resultaten mee naar onze gesprekken met de gemeente.

Maak jij je zorgen om de verkeersveiligheid in Ermelo-West en wil je hier je steentje aan bijdragen? Neem contact op met de werkgroep verkeersveiligheid: verkeersveiligheid@ermelowest.nl

Resultaten onderzoek

Respondenten: 65

4. Heb je suggesties voor het verbeteren van de situatie op de Telgterweg?

Top 3 meest genoemde suggesties:

  1. Drempels / verhoogd wegdek (19x)
  2. 30 km zone (11x)
  3. Bekeuren / snelheidscontroles / flitspaal (9x)

5. Beschrijf hier de gevaarlijkste die je hebt meegemaakt of gezien

47 antwoorden
Opvallende en/of veelgenoemde situaties, o.a.:

  • Te hard rijden of niet opletten door bestuurders;
  • Negeren van zebra of rood licht;
  • Lastig oversteken met de fiets of last van fietsers op zebrapad.