Wijkondersteuner

Froukje is op 1 januari ergens anders aan de slag gegaan.

Als je in Ermelo-West woont kan het zo maar zijn dat je haar tegen komt, Wijkondersteuner Froukje Cornet. Op creatieve en inspirerende wijze helpt ze bij het leggen van verbindingen tussen bewoners.


Woont u in Ermelo-West en…

 • heeft u een goed idee?
 • maakt u zich zorgen om iemand in uw buurt?
 • wilt u iets organiseren?
 • wilt u iets samen met uw buurt gaan doen, maar weet u niet precies wat?
 • wilt u iets betekenen voor een ander?
 • zit u ergens mee?
 • heeft u een vraag?

Neem contact met de wijkondersteuner! Ik denk graag met u mee.
eMail: wijkondersteuner@ermelowest.nl
telefoon: 06 16 80 91 58

Wilt u meer weten over de wijkondersteuner? Lees dan verder.


Sinds 1 april 2021 heeft Ermelo-West een wijkondersteuner (16 uur per week). De wijkondersteuner is er voor u.

Maar wat is een  wijkondersteuner nou precies?

De wijkondersteuner ….

 • is er voor iedereen die in Ermelo-West woont;
 • om mee te denken over vragen, problemen of zorgen;
 • om te helpen met het creëren van “buurtgevoel”;
 • om te zorgen dat mensen in de wijk en buurt elkaar kennen;
 • zodat Ermelo-West een fijne plek is om te wonen;
 • zodat iedereen die dat wil, mee kan doen aan de samenleving;
 • en iedereen die dat nodig heeft, hulp krijgt.

Waarom een wijkondersteuner?

Om ergens prettig te kunnen wonen, is het fijn als je elkaar kent. In coronatijd hebben we gemerkt hoe belangrijk dit kan zijn. Een buurvrouw die even vraag hoe het gaat, kinderen die berenjacht doen, zwaaien bij het raam. Een goede buur is nog altijd beter dan een verre vriend. Daarom willen we in Ermelo-West bevorderen dat mensen contact elkaar hebben. Gewoon een klein gesprekje op straat kan al een groot verschil maken. Ook al is dat soms spannend, ongemakkelijk of even wennen. Als je elkaar kent, is het makkelijker en leuker om samen te leven. En het is dan makkelijker om elkaar te helpen of om hulp te vragen. De wijkondersteuner werkt samen met de wijkbewoners en professionele organisaties, om contact tussen mensen in Ermelo-West te bevorderen. Ook denkt de wijkondersteuner mee als er problemen zijn. Zodat dat de mensen die hulp nodig hebben, dat ook krijgen.

Hoe werkt de wijkondersteuner?

De wijkondersteuner is onderdeel van het Leefbaarheidsteam, maar werkt ook veel samen met de wijkvereniging en alle andere partijen die in Ermelo-West actief zijn. Alles wat de wijkondersteuner doet, gaat in overleg met de bewoners. Het moet passen bij wat de bewoners in Ermelo-West zelf willen!

De wijkondersteuner is laagdrempelig en komt gewoon bij u thuis. U kunt altijd even bellen, appen of een mail sturen. Vanaf september houdt de wijkondersteuner ook spreekuren in de Westerkerk. De tijdstippen hiervan worden nog bekend gemaakt, onder andere via de nieuwsbrief van de wijkvereniging.

En tot slot: wie is de wijkondersteuner van Ermelo-West?

Mijn naam is Froukje Cornet. Ik woon sinds acht jaar met veel plezier in Ermelo-West, samen met mijn man en twee dochters. Je kunt mij tegenkomen bij de PLUS,  op het schoolplein of al wandelend in het prachtige buitengebied. Naast wandelen houd ik ook van zwemmen, muziek luisteren, theater, knutselen, tuinieren en roze koeken. Ik ben opgeleid als psycholoog, maar heb daarna van alles gedaan. Ik werk het liefst tussen de mensen en vind het leuk om nieuwe dingen op te zetten. Ik vind het een mooi streven om als medemensen met elkaar te kunnen lachen, huilen en delen, en ben daarom graag wijkondersteuner!

Heeft u vragen, zit u ergens mee, of heeft u een goed idee? Of wilt u gewoon even een praatje maken? Wees welkom bij de wijkondersteuner!

eMail: wijkondersteuner@ermelowest.nl
telefoon: 06 16 80 91 58